Kurser i öronakupunktur

Kurserna ”NADA” (3 dagar) och ”Öronakupunktur: 100-punktskurs” (3 dagar) bygger på varandra. De innehåller omväxlande teori och praktiska övningar. Det kursinnehåll utöver NADA som tidigare låg i ”Kombikursen” samt innehållet i kursen ”Kurs i långtidsnålar och elektrisk sökpenna” har lyfts över till ”Öronakupunktur, 100-punktskurs”. ”100-punktskursen” innehåller inte längre överlappande material från ”NADA”. ”Kurs i långtidsnålar och elektrisk sökpenna” gick en sista gång hösten 2016.


KURSER HÖSTEN 2018


Kurs:     Öronakupunktur - 100-punktskurs (3 dagar)

Datum:              onsdag 26/9 - fredag 28/9 2018

Plats:     Kalmar

Tider:     Kl 09.00 - 16.00

Förkunskaper:    Tidigare akupunkturkurs (kroppsakupunktur-utbildning, NADA-kurs, Kombikurs eller annan öronakupunkturkurs).


Kurs:                  Nada (3 dagar)

Datum:              onsdag 10/10 - fredag 12/10 2018

Plats:     Falköping (FULL)

Tider:     Kl 09.00 - 16.00

Förkunskaper:    Inga


Kurs:     Nada (3 dagar)

Datum:              21-23 november 2018

Plats:     Reykjavik, Island

Tider:     Kl 09.00 - 16.00

Förkunskaper:    Kursen ges på engelska.


Kurs:                  Nada (3 dagar)

Datum:              onsdag 5/12 - fredag 7/12 2018

Plats:     Helsingborg (FULL!)

Tider:     Kl 09.00 - 16.00

Förkunskaper:    IngaKURS I NADA (3 DAGAR)

NADA-kursen har fokus på behandling av oro, ångest, depression och sömnproblem. NADA-kursen är lämplig för personal i psykiatrisk vård/missbruksvård och är första steget för de flesta som vill lära sig öronakupunktur hos mig. Målsättningen är att lära sig använda öronakupunktur som ett komplement till annan behandling. Du lär dig att behandla med vanliga akupunkturnålar och med kulplåster. Kursen innehåller också en genomgång av evidens för akupunktur vid oro, ångest, depression och sömnproblem.


Kurslitteratur är delar av boken Öronakupunktur av Kajsa Landgren, 278 sidor, eget förlag. Boken ingår i kurspriset.


Om NADA

Öronakupunktur har använts som komplement vid behandling av drogberoende sedan mitten av 70-talet. Metoden utvecklades i USA. NADA (National Acupuncture Detoxification Association) är den organisation som lett utvecklingen och spridningen av metoden. NADA-modellen (kallas också acudetox) används nu i mer än 50 länder. Behandlingen används vid behandling av olika beroendetillstånd inom psykiatrin (både i öppen och sluten vård), inom kommunernas missbruksvård, på behandlingshem och inom kriminalvården. Den används också i allmänpsykiatrisk vård och av privata behandlare vid oro, ångest och sömnstörningar. Fem sterila engångsnålar sticks i bestämda punkter i varje öra. Behandlingen görs oftast på sittande patienter, gärna i grupp. Metoden är effektiv, säker, billig och så enkel att den kan läras ut på tre dagar. I Sverige har runt 4000 personer lärt sig öronakupunktur enligt NADA-modellen.


Några fördelar med öronakupunktur enligt NADA-modellen:

- det är en konkret metod som kan ge omedelbar behovstillfredsställelse

- den är icke-verbal vilket gör att den passar alla som har svårt för verbala terapier

- den kan ge ro, harmoni, förbättrad sömn, dämpad ångest och ökad vitalitet, och lindra abstinenssymptom och irritabilitet

- den kan göra patienten mer mottaglig för annan terapi och fungera som inkörsport till psykosocial rehabilitering.


Förkunskaper: inga. (Kursen vänder sig både till dig som kommer att använda NADA professionellt, och till dig som är nyfiken på NADA som egenvård. Ska du behandla med akupunktur på egen mottagning är utbildning i minst basmedicin ett krav från de flesta försäkringsbolag för att få teckna en patientförsäkring/behandlingsskadeförsäkring.)


Kursavgift för NADA-kursen i Helsingborg: 4600:- exkl moms, 5750:- inkl moms. Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår. Lunch/middag ingår inte.

Du som redan har kursboken får 300:- (inkl moms) i rabatt på kurspriset om du anger det vid anmälan.


Kursen på Island arrangeras och administreras från Island. Priset och övriga villkor sätts av arrangören.ÖRONAKUPUNKTUR: 100-PUNKTSKURS (3 DAGAR)

Öronakupunktur är en enkel form av akupunktur som kan användas till mycket. På denna tredagarskurs gås historik, förklaringsmodeller, örats reflexzoner och hur man hittar punkter igenom. Du lär dig örats punkter och hur man lägger upp en behandlingsserie. Vi går igenom behandling på indikationer som smärta, funktionsstörningar, sömnstörning, rökavvänjning och stress. Kursen innehåller teori och praktiska övningar. Du lär dig söka punkter med mekanisk palperpenna och elektrisk sökpenna för att hitta aktiva punkter i örat, och att behandla med vanliga akupunkturnålar, kulplåster och långtidsnålar.  


Kurslitteratur är boken Öronakupunktur av Kajsa Landgren, 278 sidor, eget förlag. Boken ingår i kurspriset.


Förkunskaper: Akupunkturkurs (kroppsakupunktur-utbildning, NADA-kurs, Kombikurs eller annan öronakupunkturkurs). Ska du behandla med akupunktur på egen mottagning är utbildning i basmedicin ett krav från de flesta försäkringsbolag för att få teckna en patientförsäkring/behandlingsskadeförsäkring.


Kursavgift: 4600:- exkl moms, 5750:- inkl moms. Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår. Lunch/middag ingår inte.


Du som redan köpt boken får 300:- (inkl moms) i rabatt på kurspriset om du anger det vid anmälan.


KURSLEDARE

Kajsa Landgren, leg sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri, Dr. Med.Vet, akupunktör, Helsingborg (se CV under fliken "Mitt CV").

På NADA-kurserna undervisar också Siiri Hedlund, leg.sjuksköterska, lärare, MEd, Malmö.


KURSANMÄLAN

För information och anmälan: maila kursadministratör tommy@kajsalandgren.com och tala om vilken kurs du vill gå.

Du kan också ringa Tommy på 076-760 20 42.


Kajsa Landgren   Pålsjögatan 11   Helsingborg    e-post: kajsa@kajsalandgren.com

Kursinformation

Startsidan          Kursinformation          Boken Öronakupunktur          Mitt CV          Kontakt